JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

Vladimir Nazor

Odjel za okupacioni rad i radno osposobljavanje

Radionice su dio edukativno-kreativnog programa školovanja pri kojim učenici imaju priliku iskazati kako svoje sklonosti i talenat u umjetničkom stvaralaštvu, tako i svu svoju maštu i kreativnost.

Drvarska radionica

"Iskaži svoje osjećaje u drvetu"

Drvarska radionica je prostor koji učenicima omogućava da izraze svoju kreativnost pri dizajnu i obradi drveta. Tu su učenicima na raspolaganju skice budućih radova, mašine i alati za obradu drveta, kao i boje...

Keramičarska radionica

Keramičarska radionica je prostorija opremljena pećima za pečenje gline gdje učenicima omogućava da kroz oblikovanje gline i njenu termičku obradu izraze svoj talenat na tom polju. Učenici mogu da koriste prateću infrastukturu, alate, peći i boje a sve uz nadzor stručnog nastavnog osoblja koje ih usmjerava da na najbolji način daju sve od sebe. Učenici izrađuju razno unikatno posuđe, nakit, ukrase, poklone koje možete pogledati na organizovanim izložbama.

Likovna i svjećarska radionica

"JEDNA SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU RIJEČI"

Likovna radionica je prostor koji učenicima omogućava da korištenjem boje i slikarskog platna pokažu svu svoju maštu, svoje osjećaje, vizije i želje. Kreatvni likovni radovi i slike naših učenika krase zidove kako naše škole, tako i drugih institucija. Mnogi naši učenici su dobitnici brojnih nagrada iz oblasti slikanja i crtanja, kao i izrade čestitki i poklona, ali i autori likovnih izložbi na kojim su izloženi njihovi najbolji radovi. Takođe, izrađuju i raznobojne unikatne svijeće u svjećarskoj radionici.

Tkačka radionica

"SVIJET JE ĆILIM ŠARENI"

Tkačka radionica omogućava da upotrebom konca, vune, boje učenici pokažu svu svoju maštu i kreativnost bez granica. Šareni ćilimi izrađeni vrijednim rukama naših učenika mogu da uljepšaju i vaš prostor, a raznobojne ogrlice, naušnice i narukvice mogu da krase i vaše ruke.
Scroll to Top