NOVOSTI, OBJAVE I VIJESTI

U nastavku odaberite filter kategorija, pretražite objave ( pretraga se vrši po punoj riječi, dijelu riječi ili rečenici), ili pregledajte sve objave.

Lista objava je poredana od najnovije prema najstarijoj po datumu objave. 

Javni pozivi
Vladimir Nazor

REZULTATI JAVNOG POZIVA za prijem djece u predškolski odjel “More nade” za 2024/25 pedagošku godinu – lista primljene djece

Komisija Centra “Vladimir Nazor” za prijem djece u pedagoškoj 2024/2025. godini je dana 18.06.2024. godine, razmatrala prispjele prijave. Svi dokumenti iz prijava su bodovani na osnovu kriterija iz Pravilnika za upis djece u predškolske ustanove u školsku 2023/2024. godinu. Komisija je konstatovala da će se prijave za dvoje djece naknadno razmatrati pri prijemu djece za obavezni program pred polazak u školu.

PROČITAJ VIŠE
Dječije aktivnosti
Vladimir Nazor

Svjetski dan autizma: Hvala za zajedničku podršku i empatiju – u “More nade” obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Uz osjećaj zajedništva i podrške, jučer smo u našem vrtiću proslavili Svjetski dan svjesnosti o autizmu na poseban način. Uz prisustvo dragih gostiju, roditelja, te uz podršku osoblja vrtića, djeca iz vrtića “More nade” oduševila su nas svojim talentima i srčanim nastupima. Kroz plesne pokrete i modnu reviju, ispunjeni smijehom i osmjesima, zajedno smo obilježili ovaj važan dan. No, naša zahvalnost ne završava samo na jučerašnjim trenucima. Pozivamo vas da zajedno nastavimo raditi na stvaranju inkluzivnog društva koje će osigurati potporu i prava za sve. Jer samo zajedno možemo izgraditi bolji svijet.

PROČITAJ VIŠE
Obavijesti
Vladimir Nazor

MORE NADE: Važnost prvih 1000 dana u životu djeteta

Projekat „Zašto su prve tri godine najvažnije“ pruža podršku mamama i bebama odnosno djeci uzrasta do tri godine u vidu besplatnih radionica. Kroz ranu intervenciju defektologinje Arnela Pašalić i Amra Saletović, pedagogica i fizioterapeutkinja Anisa Mustajbašić, logopedica Vedrana Filipović te direktorica Centra „Vladimir Nazor“ Maida Idrizović žele osvijestiti zajednicu i roditelje da su pokret, interakcija i komunikacija s djecom u prvih 1000 dana života djeteta najvažniji.

PROČITAJ VIŠE
Dječije aktivnosti
Vladimir Nazor

VIDEO “TVOJ PRIJATELJ”

U 2023. godini postignuti su veliki rezultati kako u radu sa djecom tako i na takmičarskim festivalima i manefestacijama u kojima su učenici i djeca uzimali učešće. Jedan od takvih je i film “Tvoj prijatelj” kojeg objavljujemo u ovom postu.

PROČITAJ VIŠE
Obavijesti
Vladimir Nazor

ZAHVALNICA ŠTAMPARIJI FOJNICA

Uprava, osoblje, roditelji i kolektiv Centra Vladimir Nazor izražavaju zahvalnost kompaniji Štamparija FOJNICA d.d. za donirane radne materijale i podršku u radu predškolskog odjela “More Nade”.

PROČITAJ VIŠE
Obavijesti
Vladimir Nazor

POSJETA BRITANSKE AMBASADE PREDŠKOLSKOM ODJELU “MORE NADE”

21.06.2023. su predškolski odjel „More nade“ Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor gdje borave djeca rane i predškolske dobi s poteškoćama u razvoju povodom rođendana kralja Čarlsa posjetili ambasador Velike Britanije Reilly, vojni gajdaš narednik Douglas Warren, te vojni ataše pukovnik Edward Taylor.

PROČITAJ VIŠE
Konkursi
Vladimir Nazor

DOPUNA JAVNOG KONKURSA ZA POPUNU UPRAŽNJENIH RADNIH MJESTA OD 07.06.2023.

Vrši se dopuna Javnog konkursa za popunu upražnjenih radnih mjesta koji je objavljen na službenim internet stranicama Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo (www.mo.ks.gov.ba), Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ (www.szks.ba) i Javne ustanove Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ Sarajevo (www.vladimirnazor.edu.ba), a Obavještenje o raspisanom Javnom konkursu objavljeno je dana 07.06.2023.godine.

PROČITAJ VIŠE
Dječije aktivnosti
Vladimir Nazor

MODNA REVIJA UČENIKA CENTRA “Vladimir Nazor” NA KONFERENCIJI “Multidisciplinarni pristup u edukaciji i rehabilitaciji”

U današnje vrijeme – u vremenu ubrzanog stila života, kad je mnogo toga ‘ bitnog’, kad brzo ‘padate’ u zaborav bez obzira koliko želite ostati u sjećanju?
Većina ljudi će vas zaboraviti, ali EMOCIJE koje ste im izazvali neće, jer su one dio NJIH….
PA ČUVAJTE OVE EMOCIJE koje su djeca SVOJOM POJAVOM probudila u vama!

PROČITAJ VIŠE
Javni pozivi
Vladimir Nazor

POZIV ZA UPIS DJECE U PRVI RAZRED (I) OSNOVNE ŠKOLE U 2023/24. ŠKOLSKOJ GODINI JU CENTAR “VLADIMIR NAZOR”

Poštovani roditelji/staratelji djece koja do 01.03.2023. godine imaju navršenih pet i pol godina (brojem 5.5 godina), pozivamo vas da podnesete Prijavu za upis djece u školsku 2023/2024. godinu . U prilogu ovog posta možete pročitati Poziv i preuzeti Prijavni obrazac za upis djeteta u prvi razred Osnovne škole JU Centar “Vladimir Nazor” za školsku 2023/2024. godinu.

PROČITAJ VIŠE
Obavijesti
Vladimir Nazor

OBAVIJEST ZA RODITELJE PRVAČIĆA

Obavještavamo Vas da će Općina Novo Sarajevo kao i do sada pružiti podršku učenicima prvih razreda u okviru manifestacije pod nazivom “Obilježavanje početka školske godine”, koja će se održati u petak 2.9.2022. godine u Centru “Vladimir Nazor”. Za vrijeme manifestacije svi učenici ovogodišnji polaznici prvog razreda će dobiti kvalitetne ruksake sa školskim priborom i udžbenicima za prvi razred. Službenu obavijest Općine Novo Sarajevo možete pročitati u prilogu ispod.

PROČITAJ VIŠE
Konkursi
Vladimir Nazor

OBAVJEŠTENJE – BODOVNA RANG-LISTA – POZICIJA – FIZIOTERAPEUT

Nakon što su se poništile Odluke o prijemu u radni odnos za radna mjesta fizioterapeuta za pozicije a) 4. i 5. i C) 1. i 2. Komisija je izvršila ponovno bodovanje kandidata u skladu s Poslovnikom konkursne komisije JU Centar Vladimir Nazor i sačinila pojedinačne rang-liste za Radna mjesta fizioterapeut a)4. , a)5. , c)1. i c)2. Prilozi u nastavku.

PROČITAJ VIŠE
Konkursi
Vladimir Nazor

OBAVJEŠTENJE – BODOVNA RANG-LISTA

U skladu sa članom 18. stav 5. i 6. Pravilnika s kriterijima za prijem radnika u radni odnos u osnovnim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo (Službene novine KS, broj:12/22) utvrđuje se Bodovna rang-lista za pozicije.

PROČITAJ VIŠE
Scroll to Top