MODNA REVIJA UČENIKA CENTRA “Vladimir Nazor” NA KONFERENCIJI “Multidisciplinarni pristup u edukaciji i rehabilitaciji”

U revijalnom dijelu drugog dana konferencije “Multidisciplinarni pristup u edukaciji i rehabilitaciji”, 10.06.2023. godine, nastupili su učenici III-1 razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ” Vladimir Nazor” Sarajevo.

Na „Modnoj reviji“ nosili su unikatne odjevne kombinacije izrađene od recikliranih materijala. Kolekciju su kreirale voditeljica odjeljenja Edhira Ahmetović- defektolog i asistent u nastavi Džemila Bećirović.

Zahvaljujem se dragim kolegicama koje su izdvojile svoje slobodno vrijeme da dodju i da budio dio ove LIJEPE PRIČE, posebno kolegici Semini, koja je nosila dio kolekcije od recikliranog materijala, i kolegicama Vildani, Nerviji i Elviri Č. 
U nastavku pogledajte galeriju slika i divan tekst naše učiteljice Edhire Ahmetović, o emocijama koje su izazvali učenici Centra “Vladimir Nazor”.

 

PA ČUVAJTE OVE EMOCIJE KOJE SU DJECA SVOJOM POJAVOM PROBUDILA U VAMA

Jedna lijepa priča u nizu....

U današnje vrijeme - u vremenu ubrzanog stila života, kad je mnogo toga ' bitnog', kad brzo 'padate' u zaborav bez obzira koliko želite ostati u sjećanju?

Većina ljudi će vas zaboraviti, ali EMOCIJE koje ste im izazvali neće, jer su one dio NJIH....

PA ČUVAJTE OVE EMOCIJE koje su djeca SVOJOM POJAVOM probudila u vama.

Jer  sva djeca svijeta su naša najljepša obaveza, nešto što će trajati poslije nas.

Učinimo njihovo odrastanje bitnim i ukažimo na njihove potrebe, naučimo ih da misle o drugima i naučimo ih kako da daju svoj maksimum kada treba.

Jednog dana će i oni odrasti i vjerujem da će drugim ljudima biti inspiracija i pouka.

Hvala mojim učenicima koji su UVIJEK velika inspiracija za mene.

 

Vaša učiteljica, Edhira Ahmetović.

Scroll to Top